Gotowanie w hotelu
19 listopada 2018
W miniony weekend mieliśmy przyjemność współorganizować warsztat dla dzieciaków z zaprzyjaźnionego Domu Dziecka.
Chef Maciej Majewski przyjął w swojej kuchni hotelu Sofitel Warsaw Victoria grupę młodzieży i poprowadził dla niej profesjonalny warsztat kulinarny.
Wizyta dzieci zaczęła się od oprowadzenia po tym wielkim, prestiżowym hotelu o tak niesamowitej historii, po jego apartamentach, ale i zakamarkach niedostępnych dla gości hotelowych, a następnie Maciej zaprosił uczestników do wspólnego gotowania w gigantycznej kuchni hotelowej i kuchni restauracji La Brasserie Moderne. Wspólnie przygotowano trzydaniowy obiad: risotto z grzybami leśnymi, pierogi z farszem warzywnym w musie z mango, a na deser tarta cytrynowa z lodami przygotowanym przy użyciu ciekłego azotu.
Na początku wizyty dzieci być może były trochę onieśmielone otoczeniem, ale potem już świetnie się bawiły i uczyły podczas wspólnej pracy z chefem i były pod ogromnym wrażeniem jego profesjonalizmu, wiedzy i doświadczenia.
Wierzymy, że takie spotkania mogą być olbrzymią inspiracją dla poszukujących swojej drogi młodych ludzi, którym kibicujemy i trzymamy za nich kciuki!
Dlatego też pragniemy jeszcze raz bardzo, bardzo serdecznie podziękować Gospodarzowi warsztatu za poświęcony czas oraz wielkie serce!
Dziękujemy Ulala Chef za zaangażowanie w organizację, a Dyrekcji Hotelu Sofitel Victoria za umożliwienie przeprowadzanie warsztatu.